Zapamti koliko vrijedi

Sastav Zapamti koliko vrijedi

Cesto lijepe dogadjaje uzimamo zdravo za gotovo i mislimo da neke stvari moraju takve biti da je to normalno i ne pridajemo im značaj koje one zasluzuju.

Nikad iz vida ne smijemo izgubiti svu paznju koju su nam poklonili nasi najblizi, male sitnice koje pokazuju ljubav koji drugi osjecaju prema nama. Grubi djedov dlan na obrazu, sms poruku podrske od druga, poklon koji smo oduvijek htjeli od oca, prekrivanje dekom tokom popodnevne dremke od strane majke, pola posljednjeg kolača dobijenog od brata.. Sitnice koje nam u tom momentu mozda ne znače, ali u sjećanjima ostaju zauvijek i učvrsćuju vezu sa nama dragim ljudima. Čak i kada nas majka tjera da nosimo duge gaće, čak i kad nosimo potkošulju u junu, kada na silu jedemo supu i tada ne smijemo zaboraviti njihovu ljubav i trebamo cijeniti sve njihove postupke koje je proizvela ljubav. Moramo zapamtiti i činiti sitnice iz srca i iskreno, sitnice koje ce i njima značiti i koje oni nikada neće zaboraviti.

Ljubav pokrece svijet, ljubav pokrece covjeka. Lekcija iz biologije, utakmice, materijalne stvari njih cemo mozda zaboraviti, ali ljubav koju smo dali i primili nikada.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *