U CAROBNOJ ZEMLJI PUNOJ PLAMENA I SVJETLOSTI

Sastav  U CAROBNOJ ZEMLJI PUNOJ PLAMENA I SVJETLOSTI

Ovdje sunce ne zalazi, osim po zelji za malo romantike. Sunčeva svjetlost nije prejaka. Ovo je carobna zemlja. Dvadeset osam je stepeni, bas onako kako volim.

A ljudi? Ljudi su skoro kao u nasoj zemlji. Razlikuju se u tek ponekim sitnicama. Nisu zlobni, nemaju kvarne misli, izlaze u susret, ne zele da te prevare, iskreni su i imaju osmjeh na licu, ali ne onaj osmjeh reda radi, vec osmjeh koji znaci srecu. Carobna zemlja u sebi krije sve lijepe stvari koje masta moze da stvori. Nema gladnih jer tako je projektovana carobna zemlja. Supa ne postoji. Nikakva ni domaca ni iz kesice. A slatkisi u carobnoj zemlji su zdravi i besplatni. Zvezda je prvak i igra ligu sampiona. Nema pasa lutalica gladnih, jedino tek poneki pas boem koji se odrekao lagodnog zivota i posvetio buntovnistvu luta gradom u carobnoj zemlji. Skola ima 4 velika odmora i obavezno je da se pohadja bar tri puta sedmično danima kada je po volji učenika. Penzionera nema jer su napustili Carobnu zemlju da ne bi smetali i postavljali dosana pitanja mladjima.

U carobnoj zemlji je svjetlost tako jaka i kad se zagledam u nju kao da vidim plamen koji gori i guta čarobnu zemlju i kao da se budim, kao da ona ne postoji

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *