Sastav za 7 razred Jesen je dosla u moj grad

Kao i svake godine jesen je dosla u moj grad i i opet sve izmenila. I naravno, kao i svake godine u skoli nam zadaju temu da pisemo o jeseni, kao da ce nekad imati drugacije odlike.

Jedina razlika je ta sto se kod nas Miholjsko leto malo duze zadrzalo. Imamo vrucinu koja po celi dan mami prolaznike da se prevare i krenu u laganoj garderobi i obuci, a onda ih podseti da je kraj oktobra kako pada noc pa sa mrakom donosi i nize temperature. Zelenilo je svuda oko nas, nema jos crvenog i zutog lisca a sunce vam konstantno odaje utisak da ce svakog casa pupoljci procvetati i celi svet ukrasiti prelepim crvenim cvetovima. Nisam cak ni sigurna da jos uvek zelim onu jesen prepunu hladnih kisa i vetrova koji vam nose kisobran kao da automobili koji jure ne doprinose cinjenici da ste tek izasli iz kuce a vec ste solidno mokri, bez sansi da se osusite do samog povratka kuci koje je za nekih 9 sati. Volim kad lisce susti pod stopalima ali nisam sigurna da jos uvek volim lisce natopljeno kisom koje postaje smrtonosno klizavo kad stanete na njega.

Volela bih kad bih mogla kombinovati najbolje od jeseni , onda bih sigurno rekla kako je to jedno od mojih omiljenih godisnjih doba bilo da je u mom gradu ili nekom drugom.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *