Sastav o prijateljstvu za osnovnu skolu

Najbolja baza pismenih vezbi je kod nas. Procitajte i sastav o prijateljstvu za osnovnu skolu kao i ostale zanimljive sastave koje smo napisali za vas.

Sastav o prijateljstvu

Nisam bio srecan tog dana, vise se ni ne sjećam zasto. Tek rijesen da popravim raspolozenje odoh do druga.

Pogledah ga. Automatski smo igrali igrice uz obavezno zezanje onog ko izgubi. Uz igrice pričali smo. Nisam ranije razmisljao o prijateljstvu. U toku razgovora shvatih da imam prijatelja, da mi je mali razgovor i igranje glupih igrica pomoglo da se moje raspolozenje popravi. Ponekad nije potrebno rame za plakanje, nisu potrebni savjeti, nekad je dovoljna samo blizina prijatelja da bi se osjecali bolje. Jos uvijek ne znam mnogo o prijateljstvu, ali znam da je tesko naći dobrog druga i da se prijateljstvo kao i neka njezna biljka treba njegovati i odrzavati.

Iako nekad se ne slazemo sa prijatelji, iako imamo drugacije misljenje bitno je znati da je prijatelj uvijek tu za vas kao i vi za njega. Postoje i oni drugi, lazni prijatelji koji se druze iz koristi sa nekim. Takvi prijatelji nikom ne trebaju i nesrecan je onaj ko nema pravog i iskrenog najboljeg druga.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *