Sastav o mašti

Milan je zatrazio da mu napišemo neku temu o mašti i dakle kao što smo i obećali sve zahtjeve za sastave ispunjavamo i napisali smo sastav na temu mašta.  Nadamo se da će vam odgovarati napisani sastav.

Mašta

U današnjici crnoj ljudima ne ostaje ništa drugo do bijeg od stvarnosti i odlazak u maštu. Medjutim ta mašta nas moze odvesti na neka daleka mjesta gdje nikada ne mozemo otići, mašta nam može pomoći da sanjamo o djevojci sa kojom nismo, mašta ne poznaje besparicu, starost i bol..

Još kao dijete znao sam otploviti daleko na krilima mašte i isključiti se iz ovog svijeta. Zamislio bih bolje ljude, ljepsa osjećanja i bogatije trpeze. Uz maštu su lakše prolazili dani, a kartonske igračke su dobijale moćniju dimenziju. Ako prestanemo da sanjamo i maštamo, nećemo moći ni mirno sklopiti oči jer kad ispari mašta ostaje mrak i crne misli.

Sastav naših misli mora biti takav da uvijek ostavimo prostora za maštarije. Ipak treba ostati i realan, a ne odleteti sa svojom maštu u velike daljine jer možda nećete znati da se vratite ili ćete iz velike visine pasti na glavu na surovu realnost.

2 thoughts on “Sastav o mašti

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *