Nemusti jezik prednost ili mana

Sastav iz srpskog jezika na temu Nemusti jezik prednost ili mana u kojem se govori koje su mane i nedostaci nemustog jezika, ali i koje dobrobiti moze donijeti nemusti jezik.

Nemusti jezik prednost ili mana

– Odlučih da se tebi obratim zmijski care jer ti ćeš mi najbolje reći koje su to prednosti, a koje mane nemuštog jezika.

– Pa ako si pročitao pripovetku mogao si i to sam ovo uvidjeti. Prednost nemuštog jezika je u tome sto se saznaju neke stvari koje mogu čovjeku život spasiti, mogu se dozivjeti neke spoznaje o istinitosti funkcionisanja ovog svijeta kao i o pravoj prirodi ljudskih bića kroz priču neljudskih bića. I kao glavnu stvar izdvojio bih i podatak o čovjeku koji se obogatio zato sto ima nemusti jezik jer je čuo gavrane kako pričaju o tome gdje je blago zakopano. Poznato je da je danas vama mladima samo bitno da imate para pa sam morao to da ti napomenem.

– A mane, nisi mi ništa rekao o manama nemuštog jezika. Reci mi nešta o njima zmijski care.

– Nemas mira nikad, stalno čuješ neke glasove, ne mozes otići nigdje u tišinu, može to čovjeka da izludi. Takodje bi volio da ti dam do znanja da mnogi ne vole kad im pljunem u usta, ali sve ima svoju cijenu.

– Hvala ti zmijski care, iskoristiću ovaj naš dijalog za pismeni rad.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *