Moja porodica

Sastav na temu ( pismena vezba ) Moja porodica iz srpskog jezika. Iako se ovaj sastav češće zadaje u osnovnoj školi ukoli se desi da imate ovu temu i srednjoj ovaj sastav mozete iskoristiti.

Moja porodica

Moja porodica je, verujem, kao i svaka druga. Broji pet clanova i moram priznati da smo po velicini porodice, jedna od vecih u ulici.

Ja sam najmladji clan i posle dve cerke, prvo musko koje se rodilo da upotpuni nase malo carstvo. Nisam samo bio miljenik svoga oca koji je zeleo naslednika tako jako, niti mamin sin, iako me je i ona zeljno iscekivala. Cini mi se da me najvise vole moje sestre koje su me od malih nogu cuvale i dan danas misle samo najbolje meni samom. Otac i majka su se vencali u nekim normalnim godinama za vreme u kojem su ziveli, tako da nisu bili puno stari sad kada smo mi u takozvanim ludim godinama kada nas treba najvise trpeti. Od malih nogu nisu prestali strahovati i brinuti za nas, jer istina je kad kazu „ vece dete, veca briga“. Naravno, moje sestre su uvek bile odgovorne i savesne, pa sam uz njih dobijao prevelike povlastice i moram priznati da sam cak i malo razmazen, bar kada je moja porodica u pitanju. Znam da ovo ne mogu koristiti mimo svoje porodice, ali u nasoj kuci, biti najmladji clan je nesto idealno. Sestre su nekako uvek na sebe preuzimale krivicu i moram priznati, sve sto mi je olaksano u zivotu , one su probile taj led, utabale stazu i uglacale je da se moja stopala ne bi nazuljala.

Nisam jedino dete , kao sto nisam ni jedini sin na ovome svetu, svako uziva ljubav svoje porodice, neko manje a neko vise, ja samo imam tu srecu da je moja porodica najbolja na svetu.

One thought on “Moja porodica

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *