Kritika odgledanog filma

Jeste li gledali nekada film koji je na vas ostavio dubok uticaj? Sigurno jeste. A jeste li nekad pogledali neki film posle kog ste se osecali da ste sat i po svog zivota, ili ne daj Boze vise, nepovratno bacili niz reku. E takvih filmova sam odgledao dosta.

    Steta sto nikad ne mozete da se oslonite na kritike drugih, jer smo davno javno izrekli to da se o ukusima ne raspravlja i da ono sto je nekome ogavno drugom je fascinantno. E tu smo se ukopali. Na sajtovima gde imate komentare velikih filmomana i njihove ocene, vrlo cesto se mozete zaleteti poceti sa gledanjem glupog filma. Kao recimo „ Grouwn  ups“. Posle ovog filma osecate se glupljim i sigurno to i jeste . mnostvo likova koji nemaju bas nikakve karakterne crte, njihova deca tinejdzeri koja odrastaju u debilnoj sredini i kulturi kao st je Americka navodi vas da se zapitate: Koja je budala odobrila budzet za snimanje ove gluposti.  Sukobi sa decom sa koledza koja su na nivou neandertalca i sporazumevaju se ispustanje neartikulisanih krikova pravi osvrt a remek delo „Odiseju“.

    I sta onda reci na stih sat i po, posle kojih sigurno niste nista pametniji, nego cak i onon malo sivih celija sto ste imali nestane u nepovrat. Treba da postoji kontrola koja spaljuje sve filmove ovakvog sadrzaja pre nego sto ugledaju svetlost dana.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *