Hocu, eto, bas hocu

Hocu, eto, bas hocu sastav za 8 razred. Ovu pismenu vezbu smo takodje napisali po vasem zahtjevu. Nadamo se da ce vam se sastav na temu Hoću, eto, baš hoću svideti kao i ostali sastavi i pismene vezbe sa našeg sajta.


Hocu, eto, bas hocu – pismena vezba

Po prirodi nisam tvrdoglava i nerazumna osoba, alitog dana se sve promenilo. Počelo je u školi na času matematike.
Nastavnica je prozvala moju drugaricu da uradi zadatak. Ona nije znala, pa je uzela moju svesku, bez odobrenja, da
bi prepisala rešenje. Nastavnica je ščepala svesku i videla čija je. I moj život se okrenuo naopačke. Misleći da pomažem drugarici, nastavnica me je napala. Onda je pozvala moje roditelje i rekla im da mi drugovi donose novine za odrasle, da me upoznaju sa momcima, a da ja njima za uzvrat radim zadatke.
Pokušavala sam da im objasnim da to nije istina, ali uzaludno. Bila sam besna na svoje roditelje i kad bi mi nešto rekli samo bih okrenula glavu. Inatila sam se, od trenutka kad su više verovali nekoj ”nepoznatoj” ženi nego meni. Više nisam marila za njih. Jadinu utehu pružala mi je najbolja drugarica kojoj sam se jadala. Ona mi je
savetovala da razgovaram sa roditeljima, ali ja nisam želela. Zašto bih pričala sa njima kad mi ne veruju. Terala sam po svom, suprotstavljala im se na sve moguće načine. Poželela sam i da popustim u školi i tako im pokažem da su pogrešili. Ali, shvatila sam da bi to bilo loše samo za mene.

Popravili su se odnosi u mojoj porodici, ja sam izgurala po svome i pobedila u toj bici.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *